Vad tycker Appleanvändare är de största fördelarna med just Iphone?

Idag är den vanligaste mobiltelefonen Iphone, men vad är det egentligen som är så bra med just den? Vilka är de största fördelarna och varför köper så pass många Iphone trots sitt höga pris?

Enkel att använda

En av Iphones största fördelar mot andra smartphones är att den är så enkel att använda. Många kan tycka att det kan vara svårt att förstå sig på smartphones och det kan lätt se lite rörigt ut. Detta stämmer inte in på Iphone då de är väldigt enkla att förstå sig på, och alla ikoner ser stilrena ut.

Snygg design

Iphones kommer i olika färger, alla neutrala. Många mobiltelefoner kan se lite ”plastiga” ut, inte Iphone. De är stilrena och de ser moderna ut, vilket många gillar.

Bra kamera

Kameran är i de allra flesta fall en av de första fördelarna som nämns när man talar om Iphone. Den blir bättre och bättre för varje ny modell som släpps, och många menar att den funkar näst intill lika bra att använda som en systemkamera. När Iphone 7 Plus släpptes hade den en helt ny funktion till kameran, nämligen porträtt. Porträtt-inställningen fungerar så att man får ett objekt (tillexempel en person) i fokus, och bakgrunden blir suddig. Många använder sig idag av sociala medier och laddar dagligen upp bilder på nätet. Det är jobbigt att släpa med sig en stor kamera överallt och därför är det perfekt att ha en mobiltelefon som tar bra bilder. Då räcker det med att ta en bild i porträtt-mode och det ser ut som att bilden är tagen med en proffskamera.

FaceTime

FaceTime är ett enkelt och smidigt sätt att hålla kontakt med andra runt om i hela världen. Många tycker att det är betydligt roligare att prata via FaceTime än att ringa ett vanligt telefonsamtal. FaceTime är som ett telefonsamtal, men man ser också personen man pratar med, vilket gör det hela mer personligt. Facetime kan man använda sig av när man vill ha hjälp att bestämma kläder, visa vad man har köpt eller helt enkelt bara vill kunna se personen man pratar med. FaceTime-samtal kostar heller inte något så länge man har internet.

Siri

En sak med Iphone som många användare finner användbart är Siri. Siri är som en personlig assistent som kan svara på frågor och hjälpa till att förenkla användandet av Iphone, Macbooks och andra Appleprodukter. Sitter man tillexempel i en bil och inte vill ta upp telefonen kan man säga Hej Siri, och Siri reagerar direkt. Därefter kan man be Siri att ringa samtal, skriva sms eller läsa upp sms man tagit emot. Man kan även be Siri att skapa möten i kalender, visa upp bilder från speciella dagar, ge en färdbeskrivning hem via kartor eller sätta en väckaklocka. Många använder också Siri till att ta fram information som man själv inte hinner eller orkar ta fram, tillexempel vilket lag som vann en speciell match eller hur en aktie ser ut idag.