Mest använda appar under 2017

Idag är det få som inte har en telefon där man kan ladda ner appar. Vi använder dagligen våra mobiltelefoner och en mängd olika appar, men vilka är de mest använda?

Facebook

Facebook har under många år varit en av de mest använda apparna i världen, i år är inget undantag. Dock är det många andra appar som börjar komma ikapp, tillexempel twitter, instagram och snapchat. Facebook används av många för att hålla kontakt med vänner och läsa och se bilder på vad vännerna gör på dagarna. Från början användes Facebook på datorer, men ju mer utvecklingen av smartphones gick framåt desto vanligare blev det att använda Facebook-appen. Idag är det vanligare att använda Facebook via appen då det är smidigt att kunna använda direkt i telefonen istället för att behöva ha tillgång till en dator.

Facebook Messenger

Appen Messenger tillhör Facebook och fungerar ungefär som sms. Messenger är endast till för Facebookchatt och man får notiser och kan skriva direkt i appen. Man kan även göra gruppchatter i Messenger, vilket kan vara bra om man vill ha en grupp med dem som har olika mobiltelefoner än en själv då imessage inte fungerar.

Youtube

Youtube användes från början bara på datorer men används idag i stor utsträckning på mobiltelefoner. På Youtube finns det miljontals videos som man kan se, och man kan även skapa ett konto och prenumerera på sina favoriter för att få en notis när de laddar upp en ny video. Appen förenklar användandet i mobiltelefonen och därför används den av många.

Gmail

Gmail är Googles egna tjänst för mail. Många använder sig av Gmail och vill ha tillgång till sin mail direkt i mobilen, därför är Gmail-appen så populär.

Instagram

Instagram är en app där man kan följa användare för att se deras bilder och videos. Det är ett sätt att kommunicera och se sina vänners liv i bilder. Man laddar enkelt upp sina bilder från telefonen och kan redigera dem direkt i appen. Bilderna man laddar upp hamnar sedan på ens profil där andra kan gå in och titta. Instagram har hjälpt många att skapa en karriär och det finns de som har som heltidsjobb att ladda upp bilder och göra samarbeten via instagram.

Bitmoji

Bitmoji är en app med smileys som man kan använda sig av när man skriver för att utrycka olika känslor.

Snapchat

Snapchat är en app där man kommunicerar med sina vänner genom att skicka bilder. Man kan även ladda upp bilder på Mystory, vilket gör att alla man är vän med på Snapchat kan se bilden utan att man behöver skicka den till alla.

Wish

Wish slog igenom år 2017 och användes av folk runt om i hela världen. Wish är en app där man kan handla saker billigt. Man kan tillexempel hitta Iphoneskal för 20 kronor eller en tröja för 10. Man beställer direkt i appen och paketen kommer hem till brevlådan. Dock är leveranstiden lång och man får räkna med att vänta upp till en månad innan paketen anländer.