Nackdelar användare finner med Iphone

Tittar man runt omkring sig och reflekterar över vad folk använder för mobiltelefon kommer man snabbt märka att de allra flesta använder sig av en Iphone. I Sverige är Iphone utan tvekan den mest använda telefonen, både hos företag och privatpersoner. Trots att så pass många använder sig av Iphone och anser den vara betydligt bättre än andra telefoner på marknaden så finns det ändå saker många klagar på.

Lätt att skärmen går sönder

Det kan räcka med att man tappar en Iphone några centimeter med skärmen ner för att skärmen ska gå sönder. Att ha en mobiltelefon med en sprucken skärm är inte problemfritt och att laga den kan vara dyrt.

Kort livslängd

Man brukar räkna med att en Iphone håller i ungefär två år innan det är dags att byta till en ny. I många fall håller de längre, men oftast inte mer än några år.

Priset

En av de mest uppenbara nackdelarna med Iphone är priset. Iphone X har ett rekommenderat pris i Sverige från 11 500 kronor enligt Apple Store. Att lägga så mycket pengar på en mobiltelefon man endast har några år ansetts av många vara orimligt.

Stängs vid temperaturskillnader

För de som bor i länder med kalla vintrar är det ett vanligt problem att Iphones stängs av och behöver laddas när det blir kallt ute, trots att det står att den hade 20% batteri. Den kan även stängas av när det blir för varmt, och startar inte förrän den svalnat.

Dyra tillbehör

Att köpa tillbehör till sin Iphone på Apples egna hemsida kostar relativt mycket. Tillexempel kostar en ny laddare cirka 400 kronor, vilket av många anses vara alldeles för dyrt med tanke på hur lätt dessa laddare går sönder. Apple har på sin hemsida flera olika modeller av laddare. De har tillexempel en laddningsdocka som man ställer mobilen i så laddas den. Denna kostar 550 kronor och finns i alla färger som Iphone finns i. Att det är dyrt att köpa tillbehör till Iphone gäller dock bara om man vill köpa från Apples egna hemsida. Det går nämligen att hitta skal och laddare till Iphones för bara några kronor på nätet. Det går alltså att välja lite själv hur mycket man är villig att spendera på sin mobil, det går att komma undan billigt. Dock får man räkna med att laddare som kostar 20 kronor kanske inte alltid fungerar eller håller i längden.

Går inte att ladda samtidigt som man lyssnar på musik

Iphones nya modeller har till skillnad från tidigare modeller endast ett uttag. Det fanns förut ett uttag för hörlurar och ett uttag för laddning. Detta ändrade Apple och idag använder man samma uttag för laddare som för hörlurar. Detta gör att man inte kan använda sig av en vanlig AUX-sladd för att lyssna på musik, utan man behöver en speciell adapter. Detta finner många störande då det inte går att lyssna på musik samtidigt som man laddar telefonen, vilket man förut kunde.