Är den nya Iphone X värd priset eller funkar Iphone 8 lika bra?

Iphone släppte sina nya modeller under hösten 2017, Iphone X, Iphone 8 och Iphone 8 plus. Det blev stora rubriker efter släppet av Iphone X, då den har en ny design och ska på många sätt skilja sig från tidigare Iphone-modeller. Men det som skapade mest rubriker var priset. Apple valde att prissätta Iphone X till 11 495 kronor för grundmodellen med 64 GB lagringsutrymme. 11 495 kronor är sjukt mycket för en mobiltelefon och man kan hitta andra smartphones för mindre än halva priset. Vill man ha Iphone X med 256 GB kostar den istället 13 195 kronor. Att lägga 13 195 kronor på en mobil är för många helt orimligt då priset är ungefär lika högt som två normalhöga månadshyror på lägenheter.

Är den värd priset?

Frågan många ställer sig är hur vida Iphone X är värt sitt pris och vad som skulle kunna göra att den blir så dyr. Iphone X är utan tvekan en av de absolut bästa mobiltelefonerna på marknaden, men oavsett vad så finns det enligt många experter inget i telefonen som rättfärdigare prissättningen. Apple släppte dock inte Iphone X för att alla skulle köpa den, utan valde att rikta in sig på en mindre målgrupp.

Har man råd är den absolut värt det, annars inte.

Iphone X är en lyxigare version av Iphone 8 och den sägs vara ”framtidens Iphone”. Har man råd att utan problem lägga minst 11 495 kronor på en telefon så är denna telefon absolut ett bra köp, men inte annars. Trots att telefonen har otroligt bra skärm, bättre kamera, bra batteritid och en oslagbar prestanda så är det för de allra flesta inte värt pengarna. Iphone 8 har ungefär samma funktioner som Iphone X, och de skillnader som finns är för de flesta inte värt de tusenlappar som skiljer de två telefonerna. Det ryktas även om att det ska komma en liknande modell av Iphone x fast för ett lägre pris inom en snar framtid, därför kan det vara värt att vänta med att köpa Iphone X, just för att den i dagsläget är så pass dyr.

Vad skiljer Iphone X från Iphone 8?

Face ID

Den nya Iphone X har till skillnad från alla andra Iphonemodeller Face ID. Face ID är en funktion som gör det möjligt att låsa upp mobilen genom att endast titta på den. Det har gjorts flera tester på hur bra funktionen faktiskt fungerar och hur säker den är. Ett av testerna innebar att två enäggstvillingar provade att låsa upp varandras telefoner, men Iphone X hade inga problem att skilja på dem och nekade den andra tvillingen. Man testade även att ha på sig olika accessoarer så som solglasögon, mössor och kepsar, men inte heller det var något som helst problem för Iphone X.

Skärmen

Det första man lägger märke till när man tittar på de båda telefonerna är skillnaden på skärmarna. På Iphone X tar skärmen upp nästan hela framsidan, medan det på Iphone 8 fortfarande är tjocka kanter på alla sidor av skärmen.